• Головна
  • Новини
  • Волинська прокуратура з’ясує, чому сільрада дискримінує громаду УПЦ КП...

Волинська прокуратура з’ясує, чому сільрада дискримінує громаду УПЦ КП

12.03.2012, 16:15
Волинська прокуратура з’ясує, чому сільрада дискримінує громаду УПЦ КП - фото 1
Волинська обласна рада підтримала депутатський запит протоєрея УПЦ КП Віталія Собка до прокурора області з вимогою перевірити законність одного з рішень Старочорторийської сільської ради Маневицького району.

храм Успіння Пресвятої БогородиціВолинська обласна рада підтримала депутатський запит протоєрея УПЦ КП Віталія Собка до прокурора області з вимогою перевірити законність одного з рішень Старочорторийської сільської ради Маневицького району.

Громада Успіння Пресвятої Богородиці УПЦ КП три роки поспіль намагається отримати в Старому Чорторийську земельну ділянку для обслуговування храму. Проте сільрада їм щоразу відмовляє. В останньому рішенні з цього приводу клопотання відхилено з посиланням на те, що «ці землі відносяться до Національного реєстру пам’яток культурної спадщини, є пам’яткою археології, тому не підлягають наданню у власність чи користування».

В УПЦ КП вважають, що сільрада не правильно тлумачить закони і тим самим порушує статтю 35 Конституції України, яка забезпечує право безперешкодно відправляти релігійні культи і ритуальні обряди.

Представники Київського Патріархату також переконані, що у даному випадку сільська рада сповідує подвійні стандарти, позаяк на тому ж городищі розташований монастир-домініканців, що перебуває в користуванні релігійної організації УПЦ (МП), яка отримала тут землю в постійне користування.

Тому сільрада, як наголошує офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП, порушує ще й вимоги Закону «Про свободу совісті та релігійні організації»: «Встановлення будь-яких переваг або обмежень віросповідання чи релігійної організації щодо інших не допускається» (ч. 5 ст. 5).