• Головна
  • Новини
  • Рабини зі США просять відновити у Львові єврейське кладовище...

Рабини зі США просять відновити у Львові єврейське кладовище

27.01.2012, 13:52
Рабини зі США просять відновити у Львові єврейське кладовище - фото 1

Представники Міжнародного комітету з питань збереження цвинтарів, масових захоронень та історичних пам’яток у Нью-Йорку скерували листа до міського голови Львова Андрія Садового щодо відновлення єврейського кладовища, на місці якого у Львові вже роками функціонує ринок.

Лист рабинів до СадовогоПредставники Міжнародного комітету з питань збереження цвинтарів, масових захоронень та історичних пам’яток у Нью-Йорку скерували листа до міського голови Львова Андрія Садового щодо відновлення єврейського кладовища, на місці якого у Львові вже роками функціонує ринок.

Про це інформує ZAXID.NET. Лист підписав рабин М. Полячек.

Автори листа просять мера про зустріч для детального обговорення можливості переміщення торговельних центрів «Краківського ринку» у Львові та повернення первинного статусу єврейському кладовищу на цьому місці.

До керівної ради Міжнародного комітету зі збереження кладовищ, масових захоронень та історичних місць входять рабини США, Німеччини, Ізраїлю та Франції.

Як відомо, депутати Львівської міської ради 26 січня на сесії продовжили для ТзОВ «Краківський ринок» термін оренди земельної ділянки на вул. Базарній. «За» проголосувало 58 депутатів.

Під час обговорення мер Львова нагадав депутатам, що ринок розташований на місці колишнього кладовища, і цим стурбовані за кордоном. «Днями я отримав з цього приводу листа. Делегація з США планує приїхати до нас», – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, «Краківський ринок» стоїть на місці колишнього єврейського кладовища.