• Головна
  • Проекти
  • Екзарх Одеський УГКЦ попросив керівника ОДА допомогти отримати ділянку під храм...

Екзарх Одеський УГКЦ попросив керівника ОДА допомогти отримати ділянку під храм

07.07.2011, 12:13
Екзарх Одеський УГКЦ попросив керівника ОДА допомогти отримати ділянку під храм - фото 1
Зустріч між представниками Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви та губернатором Одещини Едуардом Матвійчуком відбулася у стінах Одеської облдержадміністрації 5 липня.

Odesa_ODA.jpgЗустріч між представниками Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви та губернатором Одещини Едуардом Матвійчуком відбулася у стінах Одеської облдержадміністрації 5 липня. Зі сторони УГКЦ у зустрічі взяли участь Одесько-Кримський екзарх Василь (Івасюк), настоятель парафії святого апостола Андрія Первозванного (Одеса) о. Руслан Остафій та священик о. Ігор Тарас.

За повідомленням сайту Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, на порядку денному було питання про затримку з виділенням земельної ділянки під будівництво греко-католицького храму в Одесі.

„Ми би дуже просили, щоби ви посприяли цьому”, — звернувся до пана Матвійчука Одесько-Кримський екзарх. Владика вручив губернаторові копію листа, який він висилав два місяці тому до одеського міського голови Олексія Костусєва і не отримав ніякої відповіді. Едуард Матвійчук повідомив, що він добре поінформований про „той скандал”, але пояснив, що проблема цілком належить до відповідальності міського голови. „Я йому про це нагадаю”, — запевнив губернатор.

„Пан Едуард Матвійчук прийняв нас на належному рівні, зустріч пройшла дуже добре, — розповідає владика Василь. — Губернатор подякував нам за те, що не створюємо в області конфліктів, завжди шукаємо мир і спокій. Я задоволений зустріччю, хочу побажати облдержадміністрації і надалі працювати для добра вірних. Бажаю їм всього найкращого, — підкреслив екзарх. — Тепер буду чекати відповіді від міського голови.”