• Головна
  • Проекти
  • Стався новий напад на Свято-Миколаївський храм (Чорнобильський) у Києві...

Стався новий напад на Свято-Миколаївський храм (Чорнобильський) у Києві

08.06.2011, 10:10
Стався новий напад на Свято-Миколаївський храм (Чорнобильський) у Києві - фото 1
Сьогодні приблизно о 7:30 ранку відбулася ще одна спроба захоплення Свято-Миколаївського (Чорнобильського) храму, що на вул. Нагірній, 1. Готуються нові спроби.

Chornob_hram.jpgСьогодні приблизно о 7:30 ранку відбулася ще одна спроба захоплення Свято-Миколаївського (Чорнобильського) храму, що на вул. Нагірній, 1. Про це Олені Білозерській повідомив телефоном охоронець храму Тарас Юрків.

«Спочатку підійшли якісь "козачки" і провели з нами переговори. Побачивши, що храм охороняється, вони відійшли, і згодом з’явилася ціла група і спробували увірватися до храму. Четверо з кувалдами ламали замок, п’ятий стояв і дивився. Нам вдалося відбитися від них, храм вони не захопили. Ми викликали міліцію. Побачивши, що міліція ось-ось під’їде, вони втекли. Зараз я їду до міліції писати пояснення", – розповів охоронець.

Є інформація, що "козачки" знову стягуються до храму.

Як РІСУ повідомляла, 7 червня  Українська Православна Церква Київського Патріархату заявила про те, що «натхненні наближеністю до влади, відчуттям вседозволеності та заручившись підтримкою окремих депутатів Київради від Партії регіонів, представники Московського Патріархату готують провокацію, маючи в черговий раз намір привласнити храм святителя Миколая на вул. Нагорній у Києві». Йдеться про храм, зведений як частина комплексу в пам’ять жертв Чорнобиля.