• Головна
  • Новини
  • Центр Військового Капеланства УГКЦ звинувачує владу Львова в тому, що вона навмисно зволікає з перенесенням книг з храму Свв. Апп. Петра і Павла...

Центр Військового Капеланства УГКЦ звинувачує владу Львова в тому, що вона навмисно зволікає з перенесенням книг з храму Свв. Апп. Петра і Павла

13.05.2011, 19:15
Центр Військового Капеланства УГКЦ звинувачує владу Львова в тому, що вона навмисно зволікає з перенесенням книг з храму Свв. Апп. Петра і Павла - фото 1

Центр Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ, Наглядова Рада Храму Свв. Апп. Петра і Павла, УГКЦ у суботу 14 травня о 12.00 год. скликає прес-конференцію, щоб розповісти про ситуацію, що склалася з остаточним переданням на баланс Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника приміщення колишнього кінотеатру ім. І. Миколайчука.

 

sus_parashut.jpgЦентр Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ, Наглядова Рада Храму Свв. Апп. Петра і Павла, УГКЦ у суботу 14 травня о 12.00 год. біля кінотеатру ім. І. Миколайчука (м. Львів, вул. Личаківська, 131) скликає прес-конференцію, щоб розповісти про ситуацію, що склалася з остаточним переданням на баланс Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника приміщення колишнього кінотеатру ім. І. Миколайчука (м. Львів, вул. Личаківська, 131). Через таку ситуацію затягується питання переміщення книг із храму свв. апп. Петра і Павла (колишній костел оо. Єзуїтів).

У центрі Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ підозрюють, що Львівська міська рада свідомо затягує вирішення цього питання.

Як вже повідомлялось, 31 березня депутати Львівської міської ради під час чергового засідання прийняли рішення про передачу науковій бібліотеці ім. В. Стефаника приміщення колишнього кінотеатру ім. І. Миколайчука в оренду терміном на два роки. Це приміщення міська рада своєю постановою зобов’язала бібліотеку використати як фондосховище для книг, що на даний момент знаходяться у храмі Свв. Апп. Петра і Павла. Відповідно до ухвали ЛМР, храм повинен бути звільненим від книг до 1 червня поточного року.

Однак до цих пір керівництво міської ради не може визначитись із тим, яким чином передати на баланс Бібліотеки даний кінотеатр, а зокрема крісла, що знаходяться у ньому.

«Зважаючи на останні заяви влади міста, важко сподіватись вирішення цього питання. З’являється підозра, що питання спеціально затягується до 1 червня 2011 року для того, щоби пізніше сказати, що рішення про передачу кінотеатру ім. І. Миколайчука Бібліотеці ім. В. Стефаника не чинне, оскільки не були виконані його умови. При таких обставинах храм буде дальше відігравати роль книгосховища і пам’яткою комуністичного минулого», – говорить  керівник Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус.