• Головна
  • Проекти
  • Громадське обговорення розміщення в Одесі греко-католицького храму переноситься...

Громадське обговорення розміщення в Одесі греко-католицького храму переноситься

31.08.2010, 17:14
Можливість проведення громадського обговорення містобудівного обґрунтування розміщення храму Української Греко-Католицької Церкви буде розглянуто Управлінням архітектури та містобудування після повторного звернення Одесько-Кримського Екзархату УГКЦ.

Управління архітектури та містобудування Одеської міськради повідомило, що на прохання Одесько-Кримського Екзархату Української Греко-Католицької Церкви громадське обговорення містобудівного обґрунтування розміщення храму Української Греко-Католицької Церкви за адресою: м. Одеса, вул. Старопортофранківська (Прохоровський сквер), раніше призначене на 04.09.2010 р., скасовується і переноситься на невизначений термін.

Як сказано в повідомленні управління архітектури та містобудування Одеської міськради, можливість проведення громадського обговорення містобудівного обґрунтування розміщення храму Української Греко-Католицької Церкви буде розглянуто Управлінням архітектури та містобудування після повторного звернення Одесько-Кримського Екзархату Української Греко-Католицької Церкви, про що буде повідомлено завчасно у встановлений законодавством термін.

Довідка РІСУ:

Ситуація з храмами УПЦ в Одесі виглядає кардинально іншою. У тих випадках практика громадських обговорень для виділення землі під будівництво храму не застосовується. Як РІСУ вже повідомляла, на прохання Митрополита Одеського і Ізмаїльського УПЦ Агафангела (Савіна), виконавчий комітет Одеської міської ради дав дозвіл на будівництво храму УПЦ (МП) в центрі міста. Новий храм святителя Луки площею 12х12 м з'явиться на території міської лікарні № 3, розташованої за адресою Лідерсовський бульвар, 11. Перед обговоренням цього питання мер Одеси Едуард Гурвіц звернувся до членів виконкому з таким питанням: «Хто хоче прогнівити Бога і виступити проти будівництва?». Заперечень не було.

30 серпня за клопотанням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, який є депутатом Одеської обласної ради від Партії регіонів, на засіданні комісій Одеської обласної ради було ухвалено також рішення про передачу у власність Одеської єпархії УПЦ комплексу будівель по вул. академіка Воробйова, 2 для зведення храму на честь святого праведного Йоанна Кронштадтського.