• Головна
  • Новини
  • Кримські татари вимагають заборонити приватизацію територій старих кладовищ Криму...

Кримські татари вимагають заборонити приватизацію територій старих кладовищ Криму

30.08.2010, 13:11
Кримські татари вимагають заборонити приватизацію територій старих кладовищ Криму - фото 1
Представники кримсько-татарської інтелігенції 29 серпня внесли на розгляд третьої сесії курултаю проект постанови про необхідність заборони приватизації і забудови територій старих кладовищ в Криму.

Цвинтар.jpgПредставники кримсько-татарської інтелігенції 29 серпня внесли на розгляд третьої сесії курултаю (загальнонаціонального з’їзду) проект постанови про необхідність заборони приватизації і забудови територій старих кладовищ в Криму незалежно від національної і конфесійної приналежності.

У проекті документу, за інформацією "Новорос.инфо", запропонували працювати над визнанням старих кладовищ Криму об'єктами культурної спадщини на рівні держави і Організації Об'єднаних Націй (ООН) з питань освіти, науки і культури з метою забезпечення їх належної охорони і визначення кримінальної відповідальності «за знищення історичних слідів народу в надрах землі».

На курултаї вирішили створити робочий групу з доопрацювання вище згаданого документа з врахуванням існуючих норм міжнародного права з порушеного питання. Курултай також доручив Меджлісу затвердити допрацьований проект як постанову курултаю. До складу робочої групи курултаю щодо питання захисту територій старих кладовищ увійшли член Меджлісу, головний редактор газети «Къырым» Бекір Мамутов і член ревізійної комісії курултаю, представник міжнародних правозахисних організацій в Криму Куртсеїт Абдулаєв.