• Головна
  • Новини
  • Кримські татари вирішили питання з землею для Соборної мечеті...

Кримські татари вирішили питання з землею для Соборної мечеті

20.05.2010, 11:07
Кримські татари вирішили питання з землею для Соборної мечеті - фото 1
Будівництво Соборної мечеті в Сімферополі буде розпочато в кінці цього року.

Refat_Chubarov.jpgКРИМ – Будівництво Соборної мечеті в Сімферополі буде розпочато в кінці цього року. Про це повідомляє "Кримське інформаційне агентство" з посиланням на першого заступника голови меджлісу Рефата Чубарова.

За словами одного з керівників меджлісу, перш ніж перейти до будівництва, необхідно дочекатися набуття чинності рішення Господарського суду АРК, яке задовольнило позовну заяву Духовного управління мусульман Криму щодо виділення земельної ділянки для зведення мечеті. "Мер Сімферополя Геннадій Бабенко заявив, що не буде подавати апеляцію. Так що чекаємо", – сказав Чубаров.

При цьому заступник голови меджлісу відзначив, що до цього часу необхідно "створити наглядову раду при муфтіяті і відкрити рахунки по будівництву".

Нагадаємо, в 2004 році сесією Сімферопольської міськради було ухвалено рішення про погодження Духовному управлінню мусульман Криму місця розташування ділянки під будівництво Соборної мечеті в районі вул. Ялтинська, 22. Однак пізніше депутати відмовили у землевідведенні. У 2008 р. вони погодили місце розташування мечеті на ділянці по вулиці Луговій, 6. Пізніше Сімферопольська міськрада визнала земельну ділянку в районі вул. Ялтинської лісопарковій зоною.

Однак мусульмани заявили, що мечеть буде зведена саме на вул. Ялтинській. Вони зібрали сотні тисяч штук черепашнику та грошові пожертви для будівництва, а також почали зводити паркан по периметру ділянки.

Президент України Віктор Янукович доручив Раді міністрів АРК сприяти вирішенню питання будівництва у Сімферополі Соборної мечеті.

Нещодавно Господарський суд АРК задовольнив позовну заяву ДУМК з виділення земельної ділянки для зведення мечеті.

Питання по земельній ділянці під будівництво Соборної мечеті в Сімферополі має бути вирішений як можна швидше. Про це також заявив Голова Ради міністрів АРК Василь Джарти в Сімферополі 18 травня.

За словами Василя Джарти, кримський уряд у рамках законодавства надасть допомогу сімферопольській владі у підготовці документів. «Є розуміння міського голови, природно, є бажання і моє прагнення, як Голови Радміну, вирішити це питання як можна швидше», – сказав Василь Джарти.