• Головна
  • Проекти
  • Азаров доручив Черновецькому захистити Києво-Печерську Лавру і Софію Київську...

Азаров доручив Черновецькому захистити Києво-Печерську Лавру і Софію Київську

19.04.2010, 13:49
Азаров доручив Черновецькому захистити Києво-Печерську Лавру і Софію Київську - фото 1
Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Київському міському голові Леоніду Черновецькому негайно припинити порушення законодавства про охорону пам’яток щодо Києво-Печерської Лаври і Софії Київської.

Микола_Азаров.jpgКИЇВ — Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Київському міському голові Леоніду Черновецькому негайно припинити порушення законодавства про охорону пам’яток щодо Києво-Печерської Лаври і Софії Київської. У зв’язку з цим очільник уряду звернувся до мера столиці з вимогою ввести тимчасовий мораторій на відведення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронній зоні цих національних заповідників. Водночас меру доручено передати матеріали щодо порушників законодавства до правоохоронних органів. В свою чергу правоохоронні та контрольні органи отримали доручення вивчити й оцінити ситуацію.

Микола Азаров, як інформує прес-служба Кабміну, наполягає на створенні програми захисту історико-культурної спадщини Києва як складової частини генерального плану розвитку столиці.

«Ми підводимо риску під періодом хаотичної забудови і перебудови Києва, коли місто рвали на шматки, — заявив Микола Азаров. — Кияни повставали проти цього самі, тепер разом з ними – Уряд. Столиця повинна отримати генеральний план розвитку – це вимога до київської влади. Цей план має органічно поєднати збереження історико-архітектурної автентичності Києва і європейські вимоги до мегаполісу, який є адміністративним і діловим центром держави – це вимога до міністерств і відомств, до інвесторів»

За словами прем’єра, перші перетворення за європейськими стандартами відбудуться до Євро-2012. Наступні будуть пов’язані зі створенням в Києві цілісного будівельного комплексу і спеціальної адміністрації архітектурно-культурної спадщини».