• Головна
  • Проекти
  • Київрада не підтримала ініціативу щодо виселення художників з майстерень Києво-Печерського заповідника...

Київрада не підтримала ініціативу щодо виселення художників з майстерень Києво-Печерського заповідника

23.03.2010, 11:29
Постійна комісія Київради з питань культури і туризму не підтримала ініціативи мерії щодо виселення художників з майстерень на території Києво-Печерського заповідника і передачі цих приміщень лаврі.

КИЇВ — Постійна комісія Київради з питань культури і туризму не підтримала ініціативи мерії щодо виселення художників з майстерень на території Києво-Печерського заповідника і передачі цих приміщень лаврі. За словами Олександра Бригінця, голови профільної комісії, творчі майстерні хочуть забрати у художників, не надавши їм замість цього інших площ для організації їх роботи.

«Йдеться про корпус № 30 на вулиці І. Мазепи, 21 (загальна площа 1606 квадратних метрів), де розміщено іконописну школу і 29 майстерень художників. Наша комісія одноголосно виступила проти такої передачі, оскільки не передбачалися рішення щодо надання художникам інших адекватних приміщень», — зазначив він.

За його словами, до комісії звернулися художники творчого об`єднання «Лаврські майстерні» з проханням не підтримувати передачу приміщень монастирю. Творчу інтелігенцію, як інформує УНІАН, підтримали всі члени комісії, незалежно від партійної приналежності.

«Даний пункт (про передачу приміщень майстерень) виключено з проекту рішення і таким чином художні майстерні не перетворяться на чернечі келії», — додав Олександр Бригінець. При цьому він висловив сподівання, що у сесійній залі представники окремих політичних сил, «як це звичайно буває під час розгляду питань, пов`язаних з Українською Православною Церквою (Московського Патріархату)», не почнуть всупереч регламенту пропонувати до голосування рішення, яке не підтримала профільна комісія з питань культури.