• Головна
  • Новини
  • Громада УПЦ (МП) вимагає від львівського виконкому дозволу на ремонт каплиці...

Громада УПЦ (МП) вимагає від львівського виконкому дозволу на ремонт каплиці

15.08.2008, 16:52

Представники парафії каплиці Св. Князя Володимира УПЦ (МП), що знаходиться у Львові на пр. Червоної Калини, 89, 15 серпня пікетували сесійну залу виконавчого комітету Львівської міської ради, де якраз відбувалося його засідання. Віруючі вимагали від влади надати їм дозвіл на ремонт каплиці, якого вони очікують ще з 1991 року.

Як розповіли кореспондентові ЗІКу парафіяни, на минулому засідання виконкому питання про надання їм дозволу на ремонт каплиці було перенесено, мовляв, на засідання не було кворуму.

«Наша каплиця стоїть вже майже 18 років, вона дерев’яна, тому конструкції прогнили, протікає дах», – розповів протоєрей Володимир Кузьо. Натомість члени виконавчого комітету стверджують, що річ тут не лише у ремонті каплиці.

У 1991 році громада Української Православної Церкви отримала дозвіл на використання ділянки площею 0,6 га на пр. Червоної Калини під церкву. Після розколу церкви на УПЦ КП та УПЦ (МП), люди забули про будівництво храму. Однак у 2008 році цю землю рішенням сесії було передано УПЦ КП.

Наразі громада каплиці Св. Князя Володимира оскаржує це рішення сесії у прокуратурі. Крім того, отець Володимир зазначив, що його парафії влада пропонувала взамін інші ділянки під церкву, однак, за його словами, «жодна з них не виявилася рівноцінною» тій, на якій каплиця зараз стоїть.

За рекомендацією начальника юридичного управління Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, Львівська міська рада напише листа до релігійної громади УПЦ КП з метою дізнатися, чи дозволить громада представникам Московського Патріархату провести такий ремонт. А тоді на засіданні виконкому, залежно від відповіді, буде визначено, що робити далі.