• Головна
  • Новини
  • У Криму порушили справу проти імама за «незаконну місіонерську діяльність»...

У Криму порушили справу проти імама за «незаконну місіонерську діяльність»

16.01.2020, 10:11
У Криму порушили справу проти імама за «незаконну місіонерську діяльність» - фото 1
У Криму прокуратура порушила вже другу адміністративну справу за нібито проведення «незаконної місіонерської діяльності».

У Криму прокуратура порушила вже другу адміністративну справу за нібито проведення «незаконної місіонерської діяльності».

За інформацією адвоката Айдера Азаматова, справу порушили відносно імама мечеті на вулиці Мокроусова в Акмесджиті (Сімферополі) Расима Дервішева. Згідно з постановою, правопорушення полягало в проведенні п'ятничної проповіді і намазу.

 «Зняли його на камеру і тепер закидають імаму адміністративне правопорушення. Не можна вважати проведення намазу місіонерською діяльністю. Я вважаю, що таким чином просто хочуть чинити тиск на імама. Імам сказав, що це були звичайні прихожани мечеті і проводити свою «місіонерську діяльність» тут немає для кого. Сьогодні о 14:30 відбудеться судове засідання у цій  справі в «Мировому суді», - додав Азаматов.

Раніше аналогічну адміністративну справу було відкрито Світовим судом кримської столиці проти імама мечеті «Салгір Баба» в селі Зарічне Сімферопольського району. Пізніше суддя виніс ухвалу про повернення матеріалів цієї справи посадовій особі, що склала протокол.