• Головна
  • Новини
  • У Британському парламенті розповіли про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі...

У Британському парламенті розповіли про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі

24.07.2019, 12:59
У Британському парламенті розповіли про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі - фото 1
У стінах Британського парламенту 23 липня відбулася дискусія щодо проблем релігійних переслідувань у світі. Від України участь у заході взяв правознавець, виконавчий директор Інституту Релігійної свободи Максим Васін.

У стінах Британського парламенту 23 липня відбулася дискусія щодо проблем релігійних переслідувань у світі. Від України участь у заході взяв правознавець, виконавчий директор Інституту Релігійної свободи Максим Васін.

Як написав він у Facebooк, зібралося чимало ключових осіб Великобританії, які приділяють значну увагу захисту свободи віросповідання як фундаментального права людини. Це і Лорд Алтон, який минулого тижня на Міністерський зустрічі у Вашингтоні отримав нагороду як “батько свободи релігії та переконань”, а також Спеціальний посланець прем’єр-міністра з питань свободи релігії або віри Лорд Ахмад та парламентар Фіона Брюс з комітету прав людини, яка минулого року підтримала ініціативу Національного дня молитви в Британії. Виступали представники релігійних і громадських організацій. Особливо часто згадувалася нова резолюція ООН, яка проголошує 22 серпня Міжнародним днем пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань.

Лондон-1w.jpg

За словами Максима Васіна, він не почув у виступах спікерів про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі, спричинених російською агресію проти України. Тому по завершенню офіційної частини особисто розповів Лорду Алтону та пані Брюс про доповідь ІРС «Свобода віросповідання під прицілом: російський терор на окупованих територіях Східної України» та попросив звернути увагу на міжнародному рівні на страждання українських віруючих.

London-2-MVasinw.jpg

«Лондон залишається одним із ключових світових центрів, де релігійна свобода займає вагоме місце у порядку денному міжнародних відносин. У тому числі через те, що сама Британія та її колишні колонії постали перед викликами, пов’язаними з браком поваги до права релігійних меншин на свободу віросповідання. Тож є сподівання, що на міжнародному рівні будуть вживатися більш рішучі та практичні заходи для захисту прав тих віруючих, які досі не можуть насолоджуватися даром релігійної свободи, даним Богом кожній людині», - написав Максим Васін.