• Головна
  • Новини
  • ОБСЄ займеться моніторингом порушень релігійної свободи на окупованих територіях...

ОБСЄ займеться моніторингом порушень релігійної свободи на окупованих територіях

13.07.2019, 21:53
ОБСЄ займеться моніторингом порушень релігійної свободи на окупованих територіях - фото 1

Гуманітарний комітет Парламентської Асамблеї ОБСЄ, попри спротив росіян, 7 липня більшістю голосів підтримав відповідну правку українських депутатів до Резолюції «Посилення дій ОБСЄ щодо зростаючої дискримінації християн в деяких країнах ОБСЄ, так само і щодо належності до релігійних меншин».

Гуманітарний комітет Парламентської Асамблеї ОБСЄ, попри спротив росіян, 7 липня більшістю голосів підтримав відповідну правку українських депутатів до Резолюції «Посилення дій ОБСЄ щодо зростаючої дискримінації християн в деяких країнах ОБСЄ, так само і щодо належності до релігійних меншин». Про це повідомляє у Facebook член української делегації у ПА ОСБЄ народний депутат Віктор Вовк.

Сам текст поправки визначає, що до неприпустимих дискримінаційних практик відноситься «пригноблення і свавільні дії щодо деяких конфесій та їхнього духовенства на окупованих територіях».

Депутат Віктор Вовк, пояснює, що таким чином ситуація з ПЦУ, протестантами і мусульманами на окупованих територіях Криму і частини Донбасу буде під міжнародним контролем.

pravkaw.gif