У Криму російські силовики обшукують мечеть і будинок імама

15.04.2019, 15:35
У Криму російські силовики обшукують мечеть і будинок імама - фото 1
Російські силовики 15 квітня провели обшук в мечеті в селі Штурмове м.Севастополя. Після "слідчих заходів" вони поїхали в будинок імама мечеті Рустема Абілева. На місці працюють російські ЗМІ.

Російські силовики 15 квітня провели обшук в мечеті в селі Штурмове м.Севастополя. Після "слідчих заходів" вони поїхали в будинок імама мечеті Рустема Абілева. На місці працюють російські ЗМІ. Про це повідомляє "Кримська солідарність", інформує КТРЦ.

обшуки1.jpg

"Стало відомо про те, що сьогодні в с. Штурмове (село в Балаклавському муніципальному окрузі в складі Балаклавського району Севастополя), по вулиці Ак'яр 48, в будинку Абілева Рустема проходять слідчі заходи. Слідчі заходи спочатку проводилися в мечеті, імамом якої є Абілєв, потім силовики проїхали до будинку Рустема Абілева", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на заходах присутній телеканал "Росія 1", інформаційний канал Севастополя "ІКС-ТВ" та інші російські засоби масової інформації.

Пізніше стало відомо, що Рустем Абілєв працює лікарем-стоматологом, веде стоматологічну практику у власній клініці.

Нагадаємо, що після окупації Криму Російською Федерацією обшуки стали регулярною практикою на півострові. За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, в 2018 році на території окупованого Криму російські силовики провели 92 обшуки, 75 з яких - в будинках представників корінного кримськотатарського народу.