У Сімферополі окупанти організували «маскі-шоу» в мечеті

06.09.2016, 09:44
У Сімферополі окупанти організували «маскі-шоу» в мечеті - фото 1

Вчора, 5 вересня, близько полудня озброєний російський ОМОН увірвався до приміщення мечеті на вулиці Мокроусова, 7, у Сімферополі. «Були заблоковані всі входи, протягом всього дня до мечеті не впускали на молитви віруючих. Метою окупаційної влади був черговий обшук саме цієї мечеті», — розповів муфтій Саїд Ісмагілов, глава ДУМУ «Умма»

Вчора, 5 вересня, близько полудня озброєний російський ОМОН увірвався до приміщення мечеті на вулиці Мокроусова, 7, у Сімферополі. «Були заблоковані всі входи, протягом всього дня до мечеті не впускали на молитви віруючих. Метою окупаційної влади був черговий обшук саме цієї мечеті», — розповів муфтій Саїд Ісмагілов, глава ДУМУ «Умма», на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Мечеть на вул. Мокроусова, 7

«Це вже треті за рахунком "маскі-шоу" саме в цій культовій споруді. Кожного попереднього разу окупанти підкидували до мечеті літературу, що є забороненою у Росії. Знаючи, що в будь-яку годину це може повторитися, імам мечеті по декілька разів на день ретельно перевіряв кожен куточок у мечеті. Тому цього разу пакет з двома книжками "Три основы" за авторством Мухаммада Абдель-Ваххаба підкинули на дворі біля туалету! Біля туалету!», — наголошує Саїд Ісмагілов.

За його словами, такий факт тільки доводить, що ця література – підкинута, оскільки мусульмани ніколи не ходять до туалету з книжками, особливо з релігійними. «Приносити релігійну літературу до місць гігієни (туалет, баня, душ і т.д.), або тримати їх поблизу — категорично заборонено. До того ж, за твердженням імамів, книжки "Три основы" ніколи не було ані на полицях мечеті, ані в бібліотеці мечеті, навіть до окупації Криму».

Мечеть на Мокроусова, 7, відома своєю популярністю серед місцевих мусульман. Громада налічує декілька тисяч постійних прихожан. Саме громада цієї мечеті відома благодійницькою допомогою сотням сиріт та малозабезпеченим родинам.

Як зауважує муфтій Саїд, це третій обшук за два роки. «Через підкинуту заборонену в Росії літературу, громаді повідомили, що проти неї порушують карну справу і передадуть її до суду. У всіх попередніх випадках відбувалось те ж саме. Раніше книжки підкидували до приміщення мечеті, а зараз вже підкидують до двору. Це чергове негідне та цинічне порушення прав і свобод віруючих в окупованому Криму», — наголошує муфтій Саїд Ісмагілов.

Мечеть на вул. Мокроусова, 7