Росія у Криму придушує релігійну свободу, – звіт США

11.08.2016, 10:38
Росія у Криму придушує релігійну свободу, – звіт США - фото 1

Державний департамент США заявив, що російська окупаційна влада у Криму продовжила утиски релігійних меншин, у першу чергу кримських татар, здійснювати викрадення, затримання і судові переслідування на підставі запроваджуваних на півострові російських законів про «боротьбу з екстремізмом».

4BF-7_r1_s.jpg-ttt.jpgДержавний департамент США заявив, що російська окупаційна влада у Криму продовжує утиски релігійних меншин, у першу чергу кримських татар, здійснює викрадення, затримання і судові переслідування на підставі запроваджуваних на півострові російських законів про «боротьбу з екстремізмом». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Становище зі свободою релігії в окупованому Росією українському Криму стало окремим розділом української частини звіту Держдепартаменту про релігійну свободу у світі за 2015 рік.

Крім того, в російській частині звіту мовиться, що протягом цього року уряд Росії продовжував розширювати привілеї Російської Православної Церкви і обмежувати при цьому діяльність мусульман та інших релігійних меншин, таких, як «Свідки Єгови», п’ятдесятники чи саєнтологи (у США ця структура вважається релігійною).

Крім того, йдеться у звіті, російська влада використала закони про протидію екстремізмові по всій Росії, щоб скасовувати реєстрацію громад релігійних меншин, і накладала обмеження на здійснення ними релігійної практики, а також на можливості для них купувати землю і будувати приміщення для здійснення релігійних обрядів.