• Головна
  • Проекти
  • В Духовному управлінні мусульман Криму обурені репресіями російських окупантів...

В Духовному управлінні мусульман Криму обурені репресіями російських окупантів

11.05.2016, 10:56
В Духовному управлінні мусульман Криму обурені репресіями російських окупантів - фото 1
Масові порушення російськими силовиками права та свобод людей, а також їх дискримінація по віросповіданню є недопустимими і повинні бути негайно припинені, – заявляють у Духовному управлінні мусульман Криму (ДУМК).

Масові порушення російськими силовиками права та свобод людей, а також їх дискримінація по віросповіданню є недопустимими і повинні бути негайно припинені, – заявляють у Духовному управлінні мусульман Криму (ДУМК).

Крим.jpg

Документ зі зверненням ДУМК до керівництва силових структур окупаційної влади був опублікований на офіційному сайті цієї організації після того, як в одному з кримських селищ 6 травня 2016 року було проведено рейд з перевірки документів мусульман., які перебували у мечеті.

Під час такого рейду російські силовики в мечеті під час молитви затримали понад сотню кримських татар.

Місцеві мусульмани повідомили Муфтіяту Криму, що співробітники правоохоронних органів почали вимагати у мусульман документи, що засвідчують особу. Ті віруючі, які не мали при собі документів, були схоплені та силоміць доправлені в районний відділ окупаційної поліції Сімферополя. Після процедури встановлення особи їх відпустили.

Духовне управління мусульман Криму і міста Севастополя звернулося до правоохоронних структур з проханням роз'яснити інцидент в мечеті селища Молодіжне. На що Муфтіяту Криму відповіли, що "проводиться плановий рейд Федеральної міграційної служби в рамках перевірки дотримання міграційного законодавства РФ".

Факт, що силовики вибрали для подібного заходу час п’ятничної молитви, увірвавшись до святого для мусульман місця, обурив представників Духовного управління мусульман.

«Ми, в свою чергу звертаємося до правоохоронців, щоб проведені ними будь-які рейди по дотриманню законодавства не порушували цивільних прав, а також не чинили болючий вплив на почуття віруючих. Так само ми звертаємося до співвітчизників з проханням бути уважними до себе і один одного. Два роки тому кримські татари влилися в багатомільйонне мусульманське співтовариство Російської Федерації, в зв’язку з чим, крім віруючих, мечеті можуть відвідувати різні люди, які далекі від віри, далекі від Всевишнього Аллаха. І у них не завжди добрі цілі. Тому ми, кримські мусульмани, повинні бути духовно єдині, і оберігати мир на нашій землі, не давши похитнути мир і спокій в Криму», – зазначено в заяві ДУМК.