• Головна
  • Проекти
  • У Держдепартаменті США занепокоєні спробою ліквідувати єдиний храм УПЦ КП в Сімферополі...

У Держдепартаменті США занепокоєні спробою ліквідувати єдиний храм УПЦ КП в Сімферополі

17.03.2016, 10:15
У Держдепартаменті США занепокоєні спробою ліквідувати єдиний храм УПЦ КП в Сімферополі - фото 1
Ситуація з дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою, – заявив керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Державного департаменту США Роберт Бершінскі.

Держдеп.jpgСитуація з дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою, – заявив керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Державного департаменту США Роберт Бершінскі.

«У Держдепартаменті США я займаюся правами людини. Ми розуміємо, що зараз ситуація з правами людини на окупованому півострові жахлива »,– сказав Бершінскі.

За його словами, жахливим, зокрема, є те, що в Криму не мають можливості працювати незалежні засоби масової інформації, що там людей незаконно судять і тримають у в'язницях.

Нагадаємо, як говориться в доповіді управління верховного комісара ООН з прав людини, ситуація з правами людини в Криму залишається вкрай складною. Кримські татари, які беруть участь в демонстраціях, піддаються переслідуванням, арештам за нібито приналежність до «терористичних» організацій.

Занепокоєння ООН викликає також можливе визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборона його діяльності.

Представник Держдепартаменту США стурбований спробою окупаційної  влади Криму ліквідувати єдиний храм УПЦ Київського Патріархату в Сімферополі. Жителі Криму, які відмовляються приймати громадянство РФ, піддаються переслідуванням. Управління Верховного Комісара ООН з прав людини зверталася до так званої влади Криму із закликом утриматися від заборони Меджлісу.

Про позицію Держдепартаменту США архиєпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ Київського Патріархату Климента поінформувала Наталія Попович, Постійний Представник Президента України в АР Крим, під час зустрічі, яка відбулася в Представництві Президента України в АР Крим в м.Херсоні. Про це повідомляє прес-центр Київського Патріархату.