• Головна
  • Проекти
  • Плотницький доручив в "ЛНР" перевірити релігійні організації і «взяти секти на контроль»...

Плотницький доручив в "ЛНР" перевірити релігійні організації і «взяти секти на контроль»

14.03.2016, 09:06
Плотницький доручив в "ЛНР" перевірити релігійні організації і «взяти секти на контроль» - фото 1
"Голова" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький на апаратній нараді ради Міністрів доручив Державному комітету з питань релігії та духовності ЛНР спільно з МДБ і МВС перевірити діяльність релігійних громад в Республіці.

Плотницький.jpg"Голова" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький на апаратній нараді ради Міністрів доручив Державному комітету з питань релігії та духовності ЛНР спільно з МДБ і МВС перевірити діяльність релігійних громад в Республіці. Про це передає сепаратистський сайт "Луганський інформаційний центр", інформує РБК.

При цьому Плотницький нагадав про свободу віросповідання.

"Ви знаєте, у нас є зареєстровані, є незареєстровані релігійні організації. Ми повинні розуміти, хто, де знаходиться. Ні в якому разі не втручатися в їх роботу, якщо не будуть нести якийсь політичного забарвлення", - підкреслив він.

Також Плотницький розпорядився, щоб секти взяли на особливий контроль, а інші організації повідомляли про місце служіння.

"Підводити під це визначення релігійної громади як "секта" - примітка ред.) не треба, тут досить багато грамотних людей, щоб відокремити полова від зерен, тому якщо секти - на особливий контроль, якщо просто служіння - без питань, люди нехай займаються і служать. Але де, хто, як ми повинні знати", - зазначив Плотницький, звертаючись до силовиків.

Крім того, він доручив так званрому Держкомітету з питань релігії та духовності організувати зустріч з представниками всіх релігійних течій, обговорити з ними проблеми духовності та налагодити взаємодію.