• Головна
  • Новини
  • «Влада» Євпаторії вимагає від місцевої громади УПЦ КП припинити діяльність...

«Влада» Євпаторії вимагає від місцевої громади УПЦ КП припинити діяльність

12.02.2016, 21:13
«Влада» Євпаторії вимагає від місцевої громади УПЦ КП припинити діяльність - фото 1

«Влада» окупованої Євпаторії вимагає від місцевої громади Української православної церкви Київського патріархату припинити діяльність. Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» на ТРК «Чорноморська» розповів керуючий Кримською єпархією УПЦ КП, архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

«Влада» окупованої Євпаторії вимагає від місцевої громади Української православної церкви Київського патріархату припинити діяльність. Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» на ТРК «Чорноморська» розповів керуючий Кримською єпархією УПЦ КП, архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

«Є загроза ліквідації Церкви в Євпаторії. Бо напередодні моєї поїздки в Київ і зустрічі з місією [Ради Європи з прав людини], був дзвінок від голови міського управління, яка опікується міжнаціональними і міжконфесійними відносинами, з вимогою, щоби ми припинили свою діяльність у зв'язку з тим, що ми не зареєстровані. Вона дуже стурбована тим, що є «негативні відгуки від місцевих громадян про те, що вони не знають, що відбувається в церкві». На запитання, а що ж там відбувається, вона каже: «Я не знаю, мені так кажуть». Я її запросив прийти подивитися і послухати, якщо вона українську мову розуміє. Саме ця чиновниця, коли ми будували церкву в Євпаторії, починала розповсюджувати чутки і плітки. Тоді це закінчилося підпалом. Зараз я не знаю, чим закінчиться. Але я сказав: «Не подобається — привези бульдозер і знеси, хай весь світ бачить, що ви робите», — сказав владика Климент.

Тим не менше, правлячий архиєрей Кримської єпархії УПЦ КП зауважив, що навіть серед представників теперішньої кримської «влади» є чимало прихильників церкви Київського Патріархату, які допомагають їй матеріально, не афішуючи цього.

(Повний текст інтерв'ю)

Screenshot_307.jpg