В окупованому Донецьку мітингують проти УГКЦ та «інших сект»

29.01.2016, 14:14
В окупованому Донецьку мітингують проти УГКЦ та «інших сект» - фото 1
В окупованому Донецьку сьогодні, 29 січня, близько 500 людей зібралися біля храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви.

В окупованому Донецьку сьогодні, 29 січня, близько 500 людей зібралися біля храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви.

Мітингувальники заявили, що виступають проти сектантів, греко-католицької Церкви, яка, за їхніми словами, нав'язує людям ідею єдності з Україною. Багатьом на мітингу роздавали заздалегідь підготовлені плакати.

Донецьк-w.jpg

Як передає кореспондент «Новин Донбасу», ініціатором мітингу виступила організація «Молода республіка», підконтрольна угрупованню «ДНР».

Напередодні член угруповання «ДНР» Сергій Кондрикінський, який очолює молодіжний рух, заявив, що діяльність сектантів на окупованій території спонсорує ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США).

Донецьк_2.jpg

Діяльність Греко-Католицької Церкви в Донецьку член «ДНР» назвав «підступами Заходу.

Під час мітингу організатори акції заявили, що «не хочуть бачити секти в "ДНР"», тому що «сектанти закликають до безладу в республіці».

Донецьк_и3.jpg

Учасники мітингу тримали в руках плакати: «Греко-католицька Церква – провідник антиреспубліканської діяльності», «Припиніть гоніння православних християн!», «Скажімо" ні "вірі, що благословляє війну на Донбасі».

Як інформує донецький кореспондент "Острова", паралельно почалися затримання. Повідомляється про затримання силовиками «ДНР»  одного з керівників Ради церков області, президента Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних стосунків Ігоря Козловського. "ОстроВ" очікує підтвердження цієї інформації від родичів Козловського та його оточення. Відомо, що дружина І. Козловського терміново виїхала з Києва до Донецька.