• Головна
  • Проекти
  • У Сімферополі мечеть перевірили на причетність до екстремізму...

У Сімферополі мечеть перевірили на причетність до екстремізму

18.09.2014, 08:41
У мечеті у сімферопольському мікрорайоні «Фонтани», де 17 вересня співробітники «прокуратури» провели перевірку, вилучили книжки зі списку ісламської літератури, забороненої в Росії, а тепер і в анексованому Криму.

У мечеті у сімферопольському мікрорайоні «Фонтани», де 17 вересня співробітники «прокуратури» провели перевірку, вилучили книжки зі списку ісламської літератури, забороненої в Росії, а тепер і в анексованому Криму. Про це інформує Радіо Свобода.

Повідомляється, що в мечеті вилучили три книжки зі списку «заборонених» і ще п’ять книжок взяли на перевірку.

Глава місцевого Меджлісу масиву Фонтани Шевкет Бекіров повідомив, що працівники «прокуратури» перевіряли, як в мечеті проходять намази і чи не займаються там екстремізмом.

17 вересня у Криму продовжують проводити обшуки і перевірки в місцях компактного проживання кримських татар.

Крім перевірки, організованої в мечеті сімферопольського мікрорайону Фонтани, відбувся обшук в будинках кримських татар в селі Кольчугіно під Сімферополем.

Також у будівлі Меджлісу знову перебувають представники ФСБ Росії, які прийшли з судовими приставами описувати майно благодійної організації «Фонд «Крим».

Нагадаємо, вранці 16 вересня у Сімферополі будинок Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, проводили обшук .

У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися. Обшук тривав більше дев’яти годин.

15 вересня в окупованому Криму невідомі напали на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу та зірвали український прапор.

Як повідомлялося, після анексії Росією Криму півостровом поширилися антитатарські настрої. Окупаційна влада оголосила персонами "нон-грата" лідерів кримськотатарського народу, забороняє кримським татарам проводити масові заходи, погрожує та залякує місцевих активістів.  Крім того, у анексованому Криму почастішали обшуки в кримськотатарських сім'я, установах, а також будинках активістів. Так, 13 серпня в Сімферополі пройшли обшуки в трьох мусульманських навчальних закладах.