• Головна
  • Проекти
  • Одеські католики і протестанти обурені політикою нової державної влади...

Одеські католики і протестанти обурені політикою нової державної влади

18.10.2011, 09:49
Одеські католики і протестанти обурені політикою нової державної влади - фото 1
17 жовтня в ході круглого столу на тему розмаїття конфесій в Одесі священик Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької церкви в Україні В'ячеслав Ковальський заявив, що до цих пір проблем, які з'явилися сьогодні для Церкви, не було.

Храм-в-Одесі.gif17 жовтня в ході круглого столу на тему розмаїття конфесій в Одесі священик Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької церкви в Україні В'ячеслав Ковальський заявив, що до цих пір проблем, які з'явилися сьогодні для Церкви, не було. Про це повідомляє сайт "Новости Одессы".

«Існує територіальна проблема. Уже 20 років не можемо отримати в оренду або у власність ту землю, на якій знаходиться наш храм – кафедральний собор, який історично належить католицькій громаді», - розповідає священик. Він зазначив, що і на цьому проблеми не закінчуються.

«З невідомих причин ми не можемо вільно проголошувати свою віру. Є свята, коли ми ходили навколо свого кварталу з хресним ходом, проте цього року нам заборонила міська рада », – стверджує Ковальський.

За його словами, в найближчу неділю будуть принесені в собор святі мощі, прийде безліч парафіян, приїдуть закордонні гості, однак мерія не дозволила пронести мощі навколо кварталу з хресним ходом, як цього вимагає релігія.

Крім того, в ході круглого столу на тему віросповідань одеситів пресвітер, голова правління Духовної ради християн Одеської області Валерій Бабинін заявив, що сьогоднішня муніципальна влада зруйнувала діалог між конфесіями, який будувався роками.

«Політика нинішнього мера виглядає деструктивною. Був перерваний той діалог, який вибудовувався роками. Одеса приречена на міжетнічний діалог і міжконфесійний. Засновники Одеси – це католики і лютерани. Мудрість у тому, щоб налагодити цей діалог. Минулої неділі в церквах збиралися підписи людей, які готові відстоювати свої права», – запевняє пресвітер.

На відміну від муніципальної влади, за словами Бабиніна, в липні губернатор Одеської області Едуард Матвійчук збирав представників усіх конфесій, де була заявлена ​​лінія на толерантність і просування всіх релігій.

«На зборах була визначена основне завдання релігійних конфесій – сприяння у збереженні миру і порядку в сучасному світі. Порадувало те, що наші політики усвідомлюють це», – стверджує пресвітер.