У США назвали країни, які злісно порушують релігійні свободи

14.09.2011, 14:40
У США назвали країни, які злісно порушують релігійні свободи - фото 1
Держдепартамент США оприлюднив Звіт щодо стану дотримання права на свободу релігії у світі

DerUS.jpgДерждепартамент США оприлюднив Звіт щодо стану дотримання права на свободу релігії у світі. Коментуючи цей Звіт, Держсекретар США Гіларі Клінтон зазначила, що репресії та порушення релігійних свобод «розпалює сектантську ворожнечу» та «підбурює екстремістів».

Найгіршими порушниками релігійних свобод у своєму звіті Держдепартамент називає Бірму, Китай, Еритрею, Іран, Північну Корею, Саудівську Аравію, Судан ат Узбекистан. За класифікацією Держдепартаменту, це ті країни, де уряд бере безпосередню участь чи дозволяє грубі порушення релігійних свобод, у тому числі переслідування, зловживання владою, дискримінацію та арешт представників релігійних меншин  та активістів, а також заборону практикувати релігії, не санкціоновані урядом.   

США поклали санкції на шість з восьми країн-порушників, зробивши виключення для Саудівської Аравії та Узбекистану. Загалом автори звіту дослідили стан дотримання релігійних свобод у 198 країнах світу у період з грудня до липня цього року. Про це інформує  Голос Америки.