• Головна
  • Проекти
  • В УПЦ (МП) вважають, що зі свободою совісті і релігійних організацій в Україні все гаразд...

В УПЦ (МП) вважають, що зі свободою совісті і релігійних організацій в Україні все гаразд

11.04.2011, 09:47
В УПЦ (МП) вважають, що зі свободою  совісті і релігійних організацій в Україні все гаразд - фото 1
Українська Православна Церква (Московського Патріархату) вважає, що в Україні дотримується закон "Про свободу совісті та релігійні організації", а релігійна ситуація стабільна.

Kovalenko.gifУкраїнська Православна Церква (Московського Патріархату) вважає, що в Україні дотримується закон "Про свободу совісті та релігійні організації", а релігійна ситуація стабільна. Про це Gazeta.ua повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП), протоєрей Георгій Коваленко.

Зокрема, він заявив, що Президент Віктор Янукович дотримується свого слова, коли каже, що "роль держави – не втручатися у  справи Церкви і створити  рівні умови розвитку для всіх конфесій в Україні".

"Я реально бачу, що Президент дотримується свого слова. Він якраз і проводить політику невтручання у церковні справи. Натомість Глава держави просто сповідує свою віру, ходить до тієї Церкви, до якої сам належить. Таку його позицію, до речі, підтримують представники усіх традиційних Церков та релігій. Адже кожна людина, незалежно від того, чи вона є чиновником, чи просто пересічним громадянином, має ходити і молитися до своєї Церкви", – підкреслив священнослужитель.

Водночас, за його словами, державну політику треба проводити відповідно до Конституції та закону "Про свободу совісті та релігійні організації".

"Щось я не чув, аби в Україні масово порушували цей закон. Навпаки ситуація у нас достатньо стабільна", – вважає представник УПЦ (МП).

Також протоєрей Г. Коваленко порадив українцям під час Посту, напередодні Великодня, "очистити душу і тіло".

"Той, хто не почав постувати, має розпочати. І гідно підготуватись до зустрічі Світлого Христового Воскресіння, очистити свої душу, тіло, домівки і думки", – зазначив прес-секретар Митрополита Володимира.

Нагадаємо, раніше народні депутати від "Нашої України" направили депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української Православної Церкви Київського Патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ (Московського Патріархату).

Президент України Віктор Янукович зустрінеться із зверхниками усіх українських Церков у Чистий четвер, 21 квітня.