• Головна
  • Проекти
  • Джерела у правоохоронних органах повідомили, що влада готує карне переслідування єпископів УПЦ КП...

Джерела у правоохоронних органах повідомили, що влада готує карне переслідування єпископів УПЦ КП

01.02.2011, 10:00
Джерела у правоохоронних органах повідомили, що влада готує карне переслідування єпископів УПЦ КП - фото 1
Найближчим часом проти низки єпископів УПЦ КП може бути порушено кримінальні справи з метою дискредитації керівництва цієї Церкви.

Filaret.jpgНайближчим часом проти низки єпископів УПЦ КП може бути порушено кримінальні справи з метою дискредитації керівництва цієї Церкви. Про це повідомляє Ukranews з посиланням на видання "Коментарі", які передають інформацію джерела в правоохоронних органах.

Зі слів джерела, справи може бути порушено для того, щоб дискредитувати священиків перед парафіянами, а через них – і всю Церкву Київського Патріархату.

"Швидше за все, можуть піймати когось із великою сумою грошей чи із золотом, обвинуватити в контрабанді, втім, і варіант обвинувачення в педофілії можливий. Тим більше, що в Україні вже подібний метод намагалися застосувати до політиків. Усе буде залежати від вказівки зверху", – сказало джерело.

Раніше Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет заявив, що влада має намір до літа ліквідувати Київський Патріархат.

"Київський Патріархат хочуть до літа знищити... По всій Україні представники влади, спонсори або священики Московського патріархату проводять бесіди з нашими священиками, їм пропонують переходити в підпорядкування Московського патріархату, а за це обіцяють різну підтримку й допомогу", – сказав Патріарх Філарет.