На будинок єпископа УГКЦ вчинили напад

18.10.2010, 17:29
На будинок єпископа УГКЦ вчинили напад - фото 1
Будинок у смт. Вільча, Вовчанського р-ну, Харківської області, у якому проживає владика Василь (Медвіт), єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, уже вдруге обкидали камінням.

смт_Вільча.jpgБудинок у смт. Вільча, Вовчанського р-ну, Харківської області, у якому проживає владика Василь (Медвіт), Єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, уже вдруге обкидали камінням. «Не знаю, скільки це ще буде тривати, бо неушкодженими залишилися ще три вікна», − жартуючи, говорить єпископ.

Як повідомляє прес-служба УГКЦ, в смт. Вільча, яке засноване переселенцями з Чорнобильської зони, уже 15 років мирно діє парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Настоятель о. Сергій Коваль. У двоповерховому будинку, в якому після свого призначення на єпископа-помічника Донецько-Харківського екзархату тимчасово проживає владика Василь, облаштована каплиця, де і відбуваються богослужіння.

«Мабуть, когось дуже схвилював той факт, що на храмовий празник (Покрова Пресвятої Богородиці) у нашій каплиці зібралося багато людей, прибуло чимало священиків», — пояснив причину такої поведінки нападників єпископ і додав, що за всі роки існування у цьому селі громади УГКЦ тут не було жодного конфлікту.

Настоятель парафії про ці випадки повідомив відповідні правоохоронні органи, які розпочали розслідування.