• Головна
  • Проекти
  • Севастопольський телеканал звинувачують в розпалюванні національної та релігійної ворожнечі...

Севастопольський телеканал звинувачують в розпалюванні національної та релігійної ворожнечі

16.09.2010, 11:53
Севастопольський телеканал звинувачують в розпалюванні національної та релігійної ворожнечі - фото 1
Національна експертна комісія з моралі визнала два випуски програми «Неформальный разговор», які транслювалися в прямому ефірі телеканалу «1-й Севастопольський», такими, що пропагують національну та релігійну ворожнечу.

Sevast.jpgНаціональна експертна комісія з моралі визнала два випуски програми «Неформальный разговор», які транслювалися в прямому ефірі телеканалу «1-й Севастопольський» 14 та 28 квітня 2010 року, такими, що пропагують національну та релігійну ворожнечу, принижують та ображають націю. Переглянувшии уривок програми, це рішення підтримали одноголосно всі члени комісії під час чергового засідання, яке відбулося 14 вересня.

Гостем програми «Неформальный разговор» був старійшина російської козачої громади «Соболь» Віталій Храмов. Ведуча Олена Маркіна на початку випуску попередила глядачів, що програма транслюється у прямому ефірі, і що телеканал не завжди поділяє погляди гостей і не несе відповідальності за їх слова, разом з тим наголосила, що кожен має право на свою точку зору.

Віталій Храмов, як інформує видання Credo, під час розмови зазначив, що така країна, як Україна виникла в результаті п'ятої 1917-1922 рр. та сьомої 1985-1994 рр. російсько-єврейських війн, в яких Росія програла євреям. Він стверджував, що Україна — це спільний проект австрійців та єврейської терористичної організації «Інтернаціонал», який виник 200 років тому. Територію сучасної України він називає «территория, на которой мы сейчас проживаем» або «Русское государство Украина». Крім того, Храмов називає історію національно-визвольної боротьби словом «чурбанье»: «что грузинское чурбанье, что украинское чурбанье, оно готово резать наших детей».

На думку членів НЕК, які керувалися ст.2 Закону України «Про захист суспільної моралі», виробництво та розповсюдження такої продукції на території України забороняється. Про прийняте рішення комісія повідомить Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, СБУ, Держкомітет у справах національностей та релігій, гендиректора телеканалу «1-й Севастопольський».