• Головна
  • Новини
  • Паломникам УПЦ КП перешкоджають відвідати столицю з нагоди Хрещення Київської Русі...

Паломникам УПЦ КП перешкоджають відвідати столицю з нагоди Хрещення Київської Русі

28.07.2010, 10:12
Паломникам УПЦ КП перешкоджають відвідати столицю з нагоди Хрещення Київської Русі - фото 1
Про численні сигнали щодо різноманітних спроб перешкодити від’їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Русі заявили в Київській Патріархії. Там зазначили, що тривожні сигнали надходять насамперед із західних областей України.

Заборона.jpgПро численні сигнали щодо різноманітних спроб перешкодити від’їзду паломників до столиці на святкування Хрещення Київської Русі заявили в Київській Патріархії. Там зазначили, що тривожні сигнали надходять насамперед із західних областей України.

Зокрема, відбувається тиск на автоперевізників з метою змусити їх відмовитися від перевезення груп паломників. Погрожують відібрати ліцензію на перевезення та створити інші «неприємності». У зв’язку з чим спостерігається масова відмова перевізників від виконання рейсів, про які завчасно було домовлено», — йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ КП.

До створення перешкод для поїздки паломників у столицю, як стверджують в УПЦ КП, долучаються і місцеві чиновники, настійливо «не рекомендуючи» духовенству Київського Патріархату їхати до Києва 28 липня.

«Надходять також сигнали про перешкоджання проїзду автобусів безпосередньо на трасі – під надуманими приводами їх зупиняють і не пропускають далі представники ДАІ», — йдеться у повідомленні.

Системний характер таких дій викликає занепокоєння в УПЦ КП. У зв’язку з цим Патріарх Філарет звернувся за поясненнями до представників державної влади. «У відповідь було повідомлено, що ніяких розпоряджень щодо вчинення перешкод у перевезенні паломників для участі у святкуванні Дня Хрещення Київської Русі не давалося. Незважаючи на це, інформація про перешкоди продовжує надходити».

В УПЦ КП порівняли ситуацію, що склалася, з тим, як місцева влада у Одесі та Дніпропетровську всіляко сприяла доставці віруючих Московського Патріархату до місць богослужіння Глави РПЦ.

Станом на ранок 27 липня (о 5.00 ранку) 5 автобусів зупинили представники ДАІ на в’їзді до Києва з боку Житомира під приводом того, що «у Києві немає місця» для парковки. «Лише після годинних переговорів та погроз розпочати акцію протесту на місці, автобуси відпустили», — повідомили в Київській Патріархії.

Як РІСУ повідомляла, Київський Патріархат 28 липня, на свято Хрещення Київської Руси, з 12.00 до 13.30 проводить Хресну ходу від Володимирського собору вулицями Володимирською і Трьохсвятительською до пам’яника князю Володимиру.