• Головна
  • Проекти
  • Українська Асоціація релігійної свободи стурбована останніми законодавчими ініціативами у сфері релігії...

Українська Асоціація релігійної свободи стурбована останніми законодавчими ініціативами у сфері релігії

15.06.2010, 11:39
Українська Асоціація релігійної свободи стурбована останніми законодавчими ініціативами у сфері релігії - фото 1
У приміщенні Інституту філософії НАН України відбулось засідання Ради директорів Української Асоціації релігійної свободи (УАРС), яке вперше проходило після останньої звітно-виборчої конференції.

uars1.jpgКИЇВ – У приміщенні Інституту філософії НАН України відбулось засідання Ради директорів Української Асоціації релігійної свободи (УАРС), яке вперше проходило після останньої звітно-виборчої конференції. Учасники засідання обговорили ситуацію в сфері свободи віросповідання в Україні та спланували заходи УАРС на друге півріччя цього року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Засідання проходило під головуванням президента УАРС Віктора Єленського. Присутні проаналізували останні законодавчі ініціативи в сфері свободи віросповідання, зокрема законопроекти №6493 (про заборону тоталітарних сект) та №2540 (про організацію і проведення мирних заходів).

На думку експертів та фахівців УАРС, дані законодавчі ініціативи в окремих положеннях несуть в собі загрозу релігійним правам і свободам. Причому це стосується не лише релігійних меншин, а всіх без винятку релігійних організацій.

Особливу увагу було приділено президентсько-урядовим ініціативам щодо розробки нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та проекту Концепції розвитку державно-конфесійних відносин в Україні.
 
Члени Ради директорів обмінялись думками щодо плану заходів УАРС на друге півріччя 2010 року. За результатами обговорення пропозицій керівництво УАРС запланувало у вересні цього року провести прес-конференцію з актуальних питань утвердження релігійної свободи, підготувати нове видання брошури про діяльність Асоціації та взяти участь в низці науково-практичних конференцій з питань релігійної свободи.

Учасники засідання також обговорили практичні аспекти підготовки міжнародної конференції на тему «Свобода релігії і демократія», яка відбудеться в Україні на початку серпня 2010 року.