• Головна
  • Проекти
  • Київський суд розгляне позов кримчанки про фотографію для паспорта у хіджабі...

Київський суд розгляне позов кримчанки про фотографію для паспорта у хіджабі

26.01.2010, 11:52
Київський суд розгляне позов кримчанки про фотографію для паспорта у хіджабі - фото 1
Сьогодні в окружному адміністративному суді Києва розглядатиметься позов 25-річної мешканки Бахчисарая Сусанни Ісмаїлової, яка відстоює право сфотографуватися для паспорта у хіджабі.

_1.jpgСІМФЕРОПОЛЬ – Сьогодні в окружному адміністративному суді Києва розглядатиметься позов 25-річної мешканки Бахчисарая Сусанни Ісмаїлової, яка відстоює право сфотографуватися для паспорта у хіджабі (традиційному головному уборі мусульманки).

Як повідомив УКРІНФОРМу адвокат Сусанни Ісмаїлової Енвер Умеров, у праві мати фотографію в паспорті в головному уборі його підзахисній було відмовлено в паспортному столі м.Бахчисарая. На його думку, внутрішньовідомча міліцейська інструкція, а точніше наказ N600 МВС України, на який там посилаються, протирічить Конституції України, а також закону України "Про свободу совісті".

Як вважає Енвер Умеров, процес, в якому відповідачем є МВС України, швидше за все буде тривалим, оскільки для ухвалення рішення по суті позову будуть потрібні висновки Верховного і Конституційного судів.

Він також повідомив, що у нього є близько 900 аналогічних заяв від мусульманок Криму, Києва, Запоріжжя, Донецька, Харкова та інших регіонів України, які сподіваються на створення прецеденту в питанні про право фотографуватися для паспорта в головному уборі.