• Головна
  • Новини
  • Ветерани АТО пригрозили УПЦ МП рішучими діями у разі сіяння ними міжконфесійної ворожнечі і нападок на ПЦУ...

Ветерани АТО пригрозили УПЦ МП рішучими діями у разі сіяння ними міжконфесійної ворожнечі і нападок на ПЦУ

13.03.2020, 14:31
Вінницький інтернет-портал “33-й НОВИНИ” опублікував заяву ветеранів АТО, у якій вони заявляють що застосують “рішучі дії”, якщо священники Московського Патріархату не припинять погрожувати ПЦУ і сіяти міжконфесійну ворожнечу.

Вінницький інтернет-портал “33-й НОВИНИ” опублікував заяву ветеранів АТО, у якій вони заявляють що застосують “рішучі дії”, якщо священники Московського Патріархату не припинять погрожувати ПЦУ і сіяти міжконфесійну ворожнечу. Текст заяви поширила Релігійна правда.

Заява

“Ми, воїни АТО, які в найдраматичніші для України дні і роки пішли захищати Україну від ро­сійського агресора і його посіпак, заявляємо, що більше не будемо ночувати у храмах ПЦУ, щоб їх захистити від зухвалих і незрозумілих походів, організованих московськими священниками, які вони проводять в угоду ворогу. Це веде до розколу суспільства, грає на користь агресору, перешкоджає цивілізовано проводити служби у храмах інших конфесій. І називається воно зрадою України!

Саме тому заявляємо: якщо агенти Кремля, які, за нашими переконаннями, маніпулюють віруючими УПЦ МП і виконують на території спецзавдання з розхитування спокою в угоду ворогу, не припинять погрожувати ПЦУ, іншим, сіяти міжконфесійну ворожнечу і називати себе “істинними”, а інших “розкольниками” — ми вдамося до рішучих дій.

Наступний похід — а це не кілька тисяч, які йшли Вінницею, а 14 тисяч, стільки нас проживає лише на Вінниччині, тих, що пройшли те пекло передової, а ще є родини 253 загиблих, а тих, хто любить Україну, мільйони! І ми покажемо людям із зазомбованими мізками, що в Україні є закон і його мають поважати всі! І ярлики та прокльони інших віруючих — строго і вже за законом караються. Хочете, щоб допомогли московським посіпакам у рясах зібрати валізи і купити квиток у “необітоване Нечерно­зємьє”? Маєте на українській землі лише у Вінниці 32 храми — мо­літься. І не заважайте іншим.

Вимагаємо у СБУ, УМВС втрутитись у ситуацію і припинити в час розгулу війни та коронавірусу влаштовувати такі походи. Вважаємо, що на Він­ниччині працює ворожа агентура з дестабілізації області. Чи ви чекаєте, коли в цю масу агенти ворожих спецслужб кинуть вибухівку чи іншим способом підбурять трощити собор заслані провокатори? А в храмі також віруючі люди! Скільки може бути смертей і руйнацій?!

Скільки можна мовчки це споглядати? І чи на користь Україні, Вінниці такі дії?”

Додамо, що 8 березня, у розпал епідемії коронавірусу, УПЦ МП організувала масові хресні ходи у Рівному та Вінниці. Вірян УПЦ МП Вінниці зібралося близько кількох тисяч. Хресним ходом вони дійшли до Спасо-Преображенського собору ПЦУ, який вважають “захопленим”. На площі біля храму провели молебень, який очолив митрополит Варсонофій – його підвищили до керівника єпархією після того, як митрополит Симеон приєднався до помісної Української Православної Церкви.