• Головна
  • Новини
  • Книгу «Капелани. На службі Богу і Україні» презентували у Києві...

Книгу «Капелани. На службі Богу і Україні» презентували у Києві

12.12.2019, 12:30
Книгу «Капелани. На службі Богу і Україні» презентували у Києві - фото 1
Книга «Капелани. На службі Богу і Україні» містить спогади військових капеланів різних конфесій, які від початку війни на сході України здійснювали душпастирське служіння серед українських воїнів.

Книга «Капелани. На службі Богу і Україні» містить спогади військових капеланів різних конфесій, які від початку війни на сході України здійснювали душпастирське служіння серед українських воїнів.

Свідчення були записані Українським інститутом національної пам’яті (УІНП) у рамках проекту «Усна історія АТО».

Про це повідомила пресслужба департаменту культури Черкаської ОДА, 12 грудня повідомив сайт Ildana.tv.

Презентація книги проходила в актовій зала Київської православної богословської академії на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. У заході зокрема взяв участь митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, Голова Синодального управління військового духовенства Православної церкви України.

У розповідях героїв книги йдеться про особливості капеланського служіння на фронті під час протидії російській агресії, а також окреслюються етапи інституційного становлення капеланства у війську, - повідомляють в УІНП.

Захід організовано Українським інститутом національної пам’яті та Синодальним управлінням військового духовенства Православної церкви України.