• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній привітав військових з Днем ЗСУ і закликав владу захистити капеланів...

Митрополит Епіфаній привітав військових з Днем ЗСУ і закликав владу захистити капеланів

06.12.2019, 10:43
Митрополит Епіфаній привітав військових з Днем ЗСУ і закликав владу захистити капеланів - фото 1
Митрополит Православної Церкви України привітав військових з Днем збройних сил і закликав владу чітко означити роль капелана в українській армії та надати їм соціального захисту. Про це йдеться у пості Митрополита Епіфанія у Facebook.

Митрополит Православної Церкви України привітав військових з Днем збройних сил і закликав владу чітко означити роль капелана в українській армії та надати їм соціального захисту. Про це йдеться у пості Митрополита  Епіфанія у Facebook.

"З особливою пошаною висловлюю слова вдячності усім нашим військовослужбовцям – хоробрим чоловікам і жінкам – та вітаю їх з професійним святом. Ви здійснюєте дуже важливу місію: захищаєте рідну землю, нашу незалежність та свободу. Тож у ваш день зичу непереборної сили духу та Божого захисту!"

Предстроятель ПЦУ також згадав про капеланів, які "служать Богу й Україні", і кожен з яких, "часом навіть із ризиком для власного життям", підтримує дух наших захисників.

За словами Митрополита, нині є понад 600 діючих військових капеланів від ПЦУ. Вони підтримують воїнів, допомагають долати розчарування, зневіру і навіть рятують життя, запобігаючи суїцидам, а також підтримують родини військовослужбовців.

Епіфаній додав: попри те, що інститут капеланства за останні кілька років помітно розвинувся та утвердився, з боку держави досі не унормоване питання військового капеланства.

Митрополит закликав владу чітко означити роль капелана в українській армії та подбати про соціальний захист військових священників. Про це пише Українська правда.