• Головна
  • Новини
  • Не маємо права забути тих, хто віддав за нас своє життя на війні, - Предстоятель ПЦУ курсантам університету Повітряних Сил...

Не маємо права забути тих, хто віддав за нас своє життя на війні, - Предстоятель ПЦУ курсантам університету Повітряних Сил

08.10.2019, 11:14

Предстоятель ПЦУ Епіфаній зустрівся та відповів на питання студентів та викладачів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. За словами першоєраха, ця зустріч його вкотре переконала, що український народ – надзвичайно сильний духом, сміливий і водночас милосердний.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній зустрівся та відповів на питання студентів та викладачів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. За словами першоєрарха, це спілкування його вкотре переконало, що український народ – надзвичайно сильний духом, сміливий і водночас милосердний.

Про це митрополит Епіфаній написав у себе на Фейсбуці.

«Кожен із нас несе певну відповідальність, а зараз ми чуємо, що дехто втомився від війни. Коли запитую у хлопців на передовій, наших славних захисників: «Чи ви не втомилися воювати, захищати свою, Богом дану землю?» – у відповідь чую, що неможливо втомитися любити свою матір, неможливо втомитися любити своїх дітей, свою землю і друзів. Тож, в цій війні наш народ проявив таку неймовірну силу духу, якої супротивник точно не очікував», - заявив митрополит.

Престоятель ПЦУ зазначив, що курсантів зацікавила фраза зі Священного Писання: «Немає більшої любові, коли хто душу свою кладе за друзів своїх».

«Ці слова належать нашому Спасителю Ісусу Христу, Який сказав: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Господь називає найвищим проявом любові, коли людина віддає свою душу за своїх ближніх. Це безпосередньо стосується і військовослужбовців, які проявляють таку любов, адже вони жертвують найдорожчим – власним життям і йдуть на це заради своїх батьків, дітей, заради землі, заради кожного із нас», - пояснив священнослужитель.

«Якби не вони, можливо, ми б тут зараз з вами не збиралися і не мали б мирного неба над головою… Ми щодня чуємо з новин про втрати наших військових, і вже настільки звикли до цієї констатації, що стали черствими до таких чисел. Але ці цифри – це людські життя! Це ж жертви заради нас із вами, про які ми не маємо права забути! І це – той найвищий прояв любові, про який говорив Господь Ісус Христос», - наголосив Предстоятель ПЦУ Епіфаній.