Воїни та їх родини у Зарваниці помолилися за мир

23.09.2019, 12:45
Воїни та їх родини  у Зарваниці помолилися за мир - фото 1

До прощі долучилися тисячі військовослужбовців і членів їхніх родин, ветерани війни й учасники бойових дій у зоні проведення АТО, ООС, військові медики, а також родини загиблих, представники громадських ветеранських і молодіжних військово-патріотичних організацій, курсанти й ліцеїсти військово-навчальних закладів майже з усіх регіонів України у супроводі військових капеланів.

Традиційне паломництво до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері, яке цьогоріч відбувалося під гаслом «Я і мій дім будемо служити Господеві», тривало 21-22 вересня.

До прощі долучилися тисячі військовослужбовців і членів їхніх родин, ветерани війни й учасники бойових дій у зоні проведення АТО, ООС, військові медики, а також родини загиблих, представники громадських ветеранських і молодіжних військово-патріотичних організацій, курсанти й ліцеїсти військово-навчальних закладів майже з усіх регіонів України у супроводі військових капеланів.

Зарваниця1.JPG

Як інформує Марійський духовний центр Зарваниця, прощу розпочали зі спільної молитви перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої біля парафіяльного храму. Опісля паломники процесійною ходою вирушили до чудотворного місця. Там біля скульптури Матері Божої  владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України урочисто відкрив ХІ паломництво військової родини до Зарваницької Богородиці.

Протягом дня учасники прощі відвідували лекції на такі теми: «Основні виклики в родині військовослужбовця», «Як здолати війну в сім’ї», «Дар батьківства та материнства у військовій родині» та «Ранок надії: Християнська родина – домашня Церква».

Увечері 21 вересня військовослужбовці взяли участь у заупокійній Літургії за полеглих захисників України. Очолили Богослужіння владика Михаїл (Колтун) та єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Після літургії паломники пройшли поминальною ходою зі свічками та відбули панахиду біля монумента Небесній Сотні. На завершення дня на подіумі відбулася традиційна духовно-мистецька програма.

Зарваниця_2.JPG

22 вересня відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Михаїл (Колтун). Після Богослужіння адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) подякував організаторам прощі й усім паломникам, які прибули до дому Матері Божої молитися за мир та кращу долю для України.

Організатором щорічної прощі військовослужбовців є Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Міністерством оборони України, Нацгвардією та Держприкордонслужбою України.