• Головна
  • Новини
  • Умиротворення агресора ще більше підживлює його апетити, - Патріарх УГКЦ Святослав...

Умиротворення агресора ще більше підживлює його апетити, - Патріарх УГКЦ Святослав

15.08.2019, 11:37
Умиротворення агресора ще більше підживлює його апетити, - Патріарх УГКЦ Святослав - фото 1

Про те, що мир має бути справедливим і справжнім, а не його імітація розповів в інтерв’ю Цензорnet Глава УГКЦ Патріарх Святослав. Думка першоєрарха є особливо актуальною сьогодні, коли, незважаючи на те, що від 21 липня оголошено "режим тиші", ворог на сході знову обстрілює українські позиції, застосовуючи заборонену зброю, знову гинуть українські воїни.

Мир має бути справедливим і справжнім, а не його імітація. Про це розповів в інтерв’ю Цензор.net Глава УГКЦ Патріарх Святослав. Думка першоєрарха є особливо актуальною сьогодні, коли, незважаючи на те, що від 21 липня оголошено "режим тиші", ворог на сході знову обстрілює українські позиції, застосовуючи заборонену зброю, знову гинуть українські воїни.

Святослав_про_мир.jpg

«Питання війни та миру турбує нас, і ми говоримо про це усі 5 років, звертаючись зокрема і до світової громадськості. Синод УГКЦ ще на початку війни написав послання до світу під назвою "Україна спливає кров'ю". Ми розуміємо, що як би ми не старалися лікувати рани війни, це не матиме остаточного результату, поки агресор не припинить ті рани завдавати.

У відеозверненні (після низки зустрічей Зеленського з релігійними лідерами з'явилося відеозвернення - ред.) я намагався сказати, як ми розуміємо поняття миру. Мир не може означати капітуляцію і згоду на будь-які умови агресора. Тоді це буде імітація миру, а наслідки будуть ще гіршими, ніж від війни. Для того, щоб мир був справжнім, він має бути справедливим. Інакше це просто буде зміна способу нанесення ран нашому народу. Ми знаємо з історії, що умиротворення агресора ще більше підживлює його апетити. Дуже важливо говорити про біль, який має наш народ, і що навіть коли ми вестимемо переговори з агресором, то пам'ятатимемо про очі мами, яка втратила свого сина на війні. Ми мусимо бути голосом тих людей, які постраждали. Поки не буде їхнього вшанування і винагородження кривди, завданої їм, то про яку справедливість може йтися? Тому я намагався, відповідаючи на прохання пана Зеленського, промовити від імені тих людей, яким ця війна болить, і донести, яким має бути справжній мир», – сказав Глава УГКЦ.