У Черкасах зібрали тисячу пасок для українських воїнів

24.04.2019, 11:46
У Черкасах зібрали тисячу пасок для українських воїнів - фото 1

Тисячу пасок для армійців зібрали і черкасці. Організували збір священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ. Її проводять уже третій рік поспіль. Частину великодньої здоби спекли та принесли містяни, частину придбали за благодійні гроші. Святковий вантаж уже сьогодні відправлять військовим.

Тисячу пасок для армійців зібрали і черкасці. Організували збір священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ. Її проводять уже третій рік поспіль. Частину великодньої здоби спекли та принесли містяни, частину придбали за благодійні гроші. Святковий вантаж уже сьогодні відправлять військовим, повідомляє 5 канал.

Ольга Косенко пече паску за бабусиним рецептом. Для родини великодню здобу зазвичай готує у переддень свята. Нині ж почала раніше – для українських військових.

"Паска – це таке свято, яке зазвичай ми проводимо з рідними, близькими. На жаль, наші військові позбавлені можливості провести це в кругу сім’ї, тому я сподіваюся, що завдяки отим подаруночкам від нас вони хоч трохи відчують дух свята, сімейну атмосферу", – каже Ольга Косенко.

Взялися за великодню випічку для армійців і черкаські студенти. Загалом за кілька днів підготували дві сотні пасок.

Великодній хліб збирали біля Свято-Троїцького собору. Лише за півгодини на площу перед церквою черкасці принесли майже тисячу пасок.

Акцію "Подаруй паску воїну" у Свято-Троїцькому соборі проводять уже третій рік поспіль. Щороку до Воскресіння Христового збирають кілька тисяч великодньої випічки.

"Це від школи, від парафіян складалися і купували, люди, які самі відчувають потребу принести і послати, багато небайдужих", – розповідає учасниця акції Світлана Калюжна.

 "Треба допомагати воїнам і підтримувати, вони захищають нашу країну, тільки завдяки їм наша країна процвітає", – вважає Юлія Горічова.

До церкви принесла паску і Олена Ложешникова. Це для побратимів її загиблого чоловіка. Володимир Ложешников зазнав смертельного поранення на сході у 2014-му.

Після освячення і молитви паски складають у коробки і готують до відправлення на схід.