• Головна
  • Новини
  • Помер капелан-парамедик "Госпітальєрів", який врятував сотні бійців АТО...

Помер капелан-парамедик "Госпітальєрів", який врятував сотні бійців АТО

14.03.2019, 15:54
Помер капелан-парамедик "Госпітальєрів", який врятував сотні бійців АТО - фото 1
Минулої ночі помер військовий капелан батальйону "Госпітальєри", доброволець з Івано-Франківська Сергій Мороз із позивним "Фрост".

Минулої ночі помер військовий капелан батальйону "Госпітальєри", доброволець з Івано-Франківська Сергій Мороз із позивним "Фрост".

Про це повідомила у Facebook його дружина Тетяна Мороз, повідомляє Укрінформ.

Мороз.jpg

"Ми тримали один одного за руки в найважчі часи. Ми любили один одного, незважаючи ні на що. У мене в серці мир і спокій тому, що ти зараз з нашим Небесним Татом і в Ісусових обіймах. Чекаю на зустріч, моє кохання Сергій Мороз", - зазначила вона.

Водночас керівник медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич повідомила, що Мороз упродовж тривалого часу боровся з онкологічною хворобою, та нагадала, що його дружина також хвора на рак.

"Вчора ввечері завершив свій життєвий шлях друг Фрост Сергій Мороз - госпітальєр, ветеран,  капелан, друг, батько та чоловік. Він довго боровся з тяжкою хворобою. Наш батальйон не поніс на фронті жодної втрати, але наслідки війни наздогнали уже 5 наших побратимів та посестер. Ще рік тому ми всі разом з вами після того, як дізналися страшний діагноз Сергія Мороза (гліобластома) та страшний діагноз Тані Мороз (меланома), допомагали і боролись за їхні життя. На жаль, війна намагається забрати життя в тих, хто її пережив, цілими сім'ями. Тепер у нас залишилась тільки можливість провести його в останніх шлях. Наш з вами обов'язок - підтримувати родину Героя і зробити все, щоб його дружина та двоє діток не відчували себе забутими або самотніми", - зазначила вона.

За словами Зінкевич, прощання з Сергієм Морозом відбудеться в Івано-Франківську у п'ятницю, 15 березня, о 17:00 в Національному домі "Просвіта" за адресою вул. Михайла Грушевського, 18.

"Провести Героя в останній шлях можна в суботу о 10:30 в будівлі "Просвіти". Звідти - автобусами на міське кладовище (автобуси є). На кладовищі поховання почнеться о 12:00", - повідомила вона.