• Головна
  • Новини
  • Капелани ПЦУ закликають не піддаватися на провокації щодо храмів РПЦ в Україні...

Капелани ПЦУ закликають не піддаватися на провокації щодо храмів РПЦ в Україні

08.01.2019, 09:29
Капелани ПЦУ закликають не піддаватися на провокації щодо храмів РПЦ в Україні - фото 1
Синодальне управління військового духовенства Православної церкви України (ПЦУ) закликає не піддаватися на провокації на релігійному ґрунті, які можуть відбуватися для створення медійної картинки для кремлівських ЗМІ. Про це повідомляє управління у Facebook.

Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України (ПЦУ) закликає не піддаватися на провокації на релігійному ґрунті, які можуть відбуватися для створення медійної картинки для кремлівських ЗМІ. Про це повідомляє управління у Facebook, інформує Радіо Свобода.

капелани.jpg

«Організатори провокацій закликають застосувати силу до вірян та кліриків РПЦ в Україні. Провокації мають відбуватися на камери для створення медійної картинки «гонінь» та «релігійної війни» в Україні, про які постійно говорять у кремлівських ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Кореспондент Радіо Свобода у Сумах 6 січня повідомив про акцію біля Спасо-Преображенського Кафедрального собору УПЦ (Московського Патріархату), в якій взяло участь близько двох десятків активістів. Учасники тримали прапори України та плакат з написом «Переходь в Православну церкву України!» та хештегом «Геть загарбників у рясах». В цей час у соборі відбувалось служіння.

Аналогічні акції пройшли у Львові біля будівлі Кафедрального Свято-Георгіївського собору, та Одесі біля церкви при Свято-Іллінському чоловічому монастирі.

Після Об’єднавчого собору в Києві 15 грудня і створення помісної Православної Церкви України щонайменше 40 громад Української православної церкви (Московського патріархату перейшли до нової Церкви.