Патріарх Філарет зустрівся з батьком полоненого моряка

08.12.2018, 10:34
Патріарх Філарет зустрівся з батьком полоненого моряка - фото 1
5 грудня 2018 року Патріарх Філарет зустрівся з батьком військовополоненого моряка ВМС України Василя Сороки Віктором Сорокою. Про це інформує офіційний сайт УПЦ Київського Патріархату.

5 грудня 2018 року Патріарх Філарет зустрівся з батьком військовополоненого моряка ВМС України Василя Сороки Віктором Сорокою. Про це інформує офіційний сайт УПЦ Київського Патріархату. 

філарет.jpg

Віктор Сорока розповів Предстоятелю УПЦ КП про зусилля, які він разом з іншими батьками докладає для того, щоб визволити своїх дітей з російських казематів. Від імені батьків усіх моряків Віктор Сорока звернувся до Патріарха Філарета з проханням піднести голос Церкви та закликати Кремль стати на законний шлях по відношенню до українських бранців.

Перший заступник Голови СУВД прот. Тарас Мельник, який був присутній на зустрічі, запевнив Віктора Сороку, а в його особі і всіх батьків моряків, що по усіх храмах України лунають молитви за їхній дітей – мужніх моряків.

Батько моряка говорить, що його сина Василя було поранено під час подій в Керченській протоці і поки що немає жодної інформації про стан його здоров’я.

“Окрім тих моряків, яким російський суд обрав запобіжний захід і яких бачили в суді, відомостей про інших наразі немає. По відношенню до наших двох Андріїв – матроса і мого сина старшого лейтенанта – нічого не відомо, до них не допускають адвокатів”, – говорить пан Віктор.

Також напередодні з родинами військовополонених зустрівся Президент України.

“Ми не йдемо на жодні компроміси і вимагаємо негайно звільнити наших моряків”, – сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, у неділю 25 листопада українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Однак замість того, щоби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ. Невдовзі російські прикордонні кораблі типу «Соболь», «Дон», «Мангуст» та «Суздалець» здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Згодом командування Військово-морського флоту України підтвердило захоплення українських кораблів російськими спецпризначенцями.

28 листопада Суд окупованого Криму заарештував 24 захоплених у полон Росією українських моряків.

Повний список заарештованих: Володимир Варімез, Сергій Цибізов, Андрій Оприско, Віктор Беспальченко, Володимир Терещенко, Роман Мокряк, Михайло Власюк, Сергій Попов, Юрій Будзило, Владислав Костишин, Богдан Головаш, Сергій Чуліба, Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Драч, Володимир Лісовий, В’ячеслав Зінченко, Андрій Шевченко, Юрій Без’язичний, Євген Семідоцький, Богдан Небилиця, Денис Гриценко та Олег Мельничук. Троє з них: Василь Сорока, Андрій Ейдер та Андрій Артеменко були поранені та прооперовані в лікарні Керчі.