• Головна
  • Новини
  • Архиєпископа УПЦ КП Климента не пустили до поранених українських моряків в окупованій Керчі...

Архиєпископа УПЦ КП Климента не пустили до поранених українських моряків в окупованій Керчі

29.11.2018, 09:38
Архиєпископа УПЦ КП Климента не пустили до поранених українських моряків в окупованій Керчі - фото 1
В лікарню в окупованому Криму не пустили архиєпископа Сімферопольського та Кримського УПЦ Київського патріархату Климента.

В лікарню в окупованому Криму не пустили архиєпископа Сімферопольського та Кримського УПЦ Київського Патріархату Климента.

Про це повідомляє кореспондент Громадського радіо.

Климент.jpg

"Мої дії законні. Немає жодного закону який забороняв би мені зустрітися з тими, кого прооперували. Зараз у мене взагалі немає ніякої інформації про них", — сказав Климент.

Також Климент заявив, що він звертається до президента РФ Володимра Путіна, російської уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової та керівника ФСБ по Криму та Севастополю з вимогою забезпечити йому відвідування затриманих українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження.

Катери ФСБ РФ вогнем на ураження пошкодили МБАК "Бердянськ", є поранений. А потім заявили про захоплення всіх 3 кораблів спецпризначенцями РФ і шести поранених.

27 листопада "Київський районний суд" в окупованому Сімферополі розглянув обрання запобіжного заходу 24 українським затриманим морякам.

Росіяни звинувачують українців за ст. 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону). Рішенням суду українських моряків арештовано терміном на 2 місяці