• Головна
  • Новини
  • У Львові діти малюватимуть ікони, щоб зібрати кошти для бійців...

У Львові діти малюватимуть ікони, щоб зібрати кошти для бійців

04.10.2018, 13:34
У Львові діти малюватимуть ікони, щоб зібрати кошти для бійців - фото 1
У Львові діти малюватимуть ікони для бійців 24-ої бригади імені Короля Данила.

У Львівському музеї історії релігії 14 жовтня організують наймасштабніший у Львові майстер-клас «Малярство на склі ікони Покрови». Учні 5 – 11 класів із більш ніж 20 шкіл області малюватимуть ікону Божої Матері, повідомляє 4studio з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

малюнки.jpg

Як зазначається у повідомленні, до майстер-класу планують залучити 240 школярів, які протягом двох годин малюватимуть народну ікону «Покрова» технікою малярства на склі. За кошти спонсорів закупили пензлі, фарби, інші матеріали.

Після завершення майстер-класу усі роботи представлять на виставці-продажі у Львівському музеї історії релігії, де кожен охочий зможе їх придбати. У такий спосіб організатори вирішили допомогти бійцям 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Ікона на склі – це унікальне явище українського народного живопису. Вона вражає своєю щирістю і безпосередньою простотою в зображених ликах, багатством і гармонією барв. У ній відображена церковна іконографічна традиція і душа народу – щира побожність і відчуття краси. Картину малюють у дзеркальному відображенні: контури ікони, надання образові барв здійснюється з одного боку, а сприйняття – зворотне.