• Головна
  • Новини
  • «Стіна пам’яті» героїв України біля Михайлівського собору поповнилася новими іменами...

«Стіна пам’яті» героїв України біля Михайлівського собору поповнилася новими іменами

30.08.2018, 13:54
«Стіна пам’яті» героїв України біля Михайлівського собору поповнилася новими іменами - фото 1
У Києві 29 серпня 2018 року, в річницю Іловайської трагедії, біля Стіни пам'яті, що на фронтоні Михайлівського Золотоверхого монастиря, вшанували пам'ять загиблих у боях на Донбасі за Україну.

У  Києві 29 серпня 2018 року, в річницю Іловайської трагедії,  біля Стіни пам'яті, що на фронтоні Михайлівського Золотоверхого монастиря, вшанували пам'ять загиблих у боях на Донбасі за Україну. Про це інформує сайт Синодального управління військового духовенства.

Стіна-памяті-4w.jpg

На площі перед Михайлівським собором зібралася велелюдна громада: сім'ї загиблих героїв, їх побратими, друзі, представники громадських організацій. Люди стоять з портретами загиблих. Багато хто прийшов з квітами соняшника.
 
Церемонія почалася з хвилини мовчання, площею пройшла почесна варта, після чого розпочалася Всеукраїнська поминальна молитва за загиблими на Донбасі. Очолив поминання Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату Київського Патріархату, військових капеланів, духовенства та ченців.

Стіна-памяті-2w.jpg

«Вони поклали свої душі за нас. І ця стіна пам’яті свідчить про їхній не тільки героїзм, а про їх любов до своєї Батьківщини. Але не тільки до Батьківщини, а й до своєї сім’ї, до своїх батьків, до своїх дружин та дітей. Тому що вони хотіли, щоб їх родина жила у свобідній державі. Наш обов’язок – любити їх так, як вони полюбили нас», - сказав до жалобної громади Патріарх Філарет.

Стіна-памяті-3w.jpg

Також Патріарх Філарет окропив освяченою водою чотири нові секції «Стіни пам’яті», на кожній з яких зображено світлини та імена військовослужбовців, що загинули під час війни на сході України.

Голова СУВД митрополит Іоан (Яременко) наголошує, що усі ми повинні пам’ятати подвиг українських військовослужбовців і дякувати їм, цінувати наше життя, яке вони захистили, й будувати міцну державу.