• Головна
  • Новини
  • В Одесі молитвою вшанували пам’ять прикордонників, які загинули від російських артобстрілів...

В Одесі молитвою вшанували пам’ять прикордонників, які загинули від російських артобстрілів

14.08.2018, 12:28
В Одесі молитвою вшанували пам’ять прикордонників, які загинули від російських артобстрілів - фото 1
В роковини трагічного дня весь особовий склад Одеського загону морської охорони (в/ч 1485) — формування Морської охорони ДПСУ, в знак вшанування пам’яті прикордонників, які віддали своє життя за волю та незалежність України, провів пам’ятний захід-реквієм

На запрошення командира Одеського загону морської охорони капітана 1-го рангу Дмитра Самарського 6 серпня єпископ Одеський і Балтський Павло, єрарх УПЦ КП, у співслужінні голови регіонального управління військового духовенства "Південь" митрофорного протоєрея Василя Вирозуба звершив заупокійну літію за військовими, які віддали своє життя за Батьківщину, повідомляє сайт УПЦ КП.

Одеса.jpg

В роковини трагічного дня весь особовий склад Одеського загону морської охорони (в/ч 1485) — формування Морської охорони ДПСУ, в знак вшанування пам’яті прикордонників, які віддали своє життя за волю та незалежність України, провів пам’ятний захід-реквієм.

4 роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися шаленим обстрілам та атакам терористів. Для повернення контролю над ділянкою було створено угруповання «Кордон». Перед групою було поставлене завдання відновити контроль над кордоном у напрямку населених пунктів Бірюкове – Довжанське – Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкового та пункт пропуску «Довжанський» були захоплені терористами. Залишилася лише одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони фактично опинилися в оточенні. 

Противник обстрілював позиції спочатку із гранатометів, а потім із мінометів, важкої артилерії, «градів». Переважна кількість обстрілів здійснювалася із території Росії. Але прикордонники спільно з десантниками увійшли у пункт пропуску «Довжанський» та обороняли кордон, доки це було можливо. У перших числах серпня 2014-го року прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил. 

7 серпня 2014 року, після закінчення 22-денної героїчної оборони державного кордону прикордонники та військовослужбовці ЗС України здійснили організований прорив із оточення в районі ППр «Довжанський». Під час виходу колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу.