• Головна
  • Новини
  • Єпископ РКЦ назвав цинізмом участь в Чемпіонаті світу на території країни-агресора...

Єпископ РКЦ назвав цинізмом участь в Чемпіонаті світу на території країни-агресора

16.06.2018, 18:27
Єпископ РКЦ назвав цинізмом участь в Чемпіонаті світу на території країни-агресора - фото 1
Єпископ Харківський і Запорізький Римо-Католицької Церкви в Україні Станіслав Широкорадюк в інтерв'ю католицькому "Радіо Марія" розповів про моральну проблему участі в Чемпіонаті світу з футболу на території Росії, повідомляє "Релігія в Україні".

Єпископ Харківський і Запорізький Римо-Католицької Церкви в Україні Станіслав Широкорадюк в інтерв'ю  "Радіо Марія" розповів про моральну проблему участі в Чемпіонаті світу з футболу на території Росії, повідомляє "Релігія в Україні".

Широкорадюк.jpg

"Я б просто хотів, щоб люди зрозуміли, що діється на східній Україні: руїни, людські сльози, горе! - заявив єрарх. - Я б не побажав людям побувати хоча б на одному похороні українського солдата, який загинув від російського снайпера! Після цього всього грати в футбол на території агресора, купувати пиво і збагачувати територію ворожої держави? Цинізм! Тут кожен день гинуть наші люди! Хто їх вбиває? Це робить агресор! Якщо хтось говорить, що це морально - у того не все з моральністю нормально. Якщо наші люди їдуть в Росію, незважаючи на всі ці обставини - ми самі себе цим принижуємо! Це аморально! Наша збірна не потрапила на чемпіонат світу? І слава Богу!".

Також владика Станіслав Широкорадюк висловився за діалог між українським і польським народами, у яких є історичні розбіжності.

Крім того, єпископ назвав анонсований в Києві "Марш рівності" ЛГБТ загрозою деморалізації суспільства.