• Головна
  • Новини
  • Оборонці Донецького аеропорту нагородили Патріарха Філарета...

Оборонці Донецького аеропорту нагородили Патріарха Філарета

06.03.2018, 16:30
6 березня Патріарх Філарет зустрівся з оборонцями Донецького аеропорту, яких в народі називають «кіборгами».

6 березня Патріарх Філарет зустрівся з оборонцями Донецького аеропорту, яких в народі називають «кіборгами».

На початку зустрічі військовий священик Максим Бервінов вручив Предстоятелеві Київського Патріархату Подяку за молитовну та матеріальну підтримку захисників Батьківщини. Також Голова ГО Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Микола Михайлович Миньо нагородив Патріарха Філарета орденом «Захисник Української землі», повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

«Ми знаємо скільки багато ви робите, хлопці на передовій дуже вам вдячні за молитву, за передані автомобілі та за матеріальну підтримку. Бажаємо від усіх захисників Батьківщини, щоб Господь вам давав довгі роки життя і ми радіємо, що ви у нас є, ваша Святосте» – сказав Микола Михайлович.

Патріарх Філарет висловив подяку захисникам ДАПу за захист України та за нагороду:

«Я дякую Вам за нагороду. Церква повинна вам дякувати за те, що ви захистили фактично Україну, бо вже далі ворог не піде. Україна була, є і буде і в цьому не треба мати ніякого сумніву, що Україна буде як держава. Головна наша надія – це Бог і Він не допустить, щоб неправда перемогла правду» – сказав Патріарх.

Військовослужбовці, які навіки стали символом незламності духу захисників України, поділилися спогадами про ті нелегкі часи оборони Донецького аеропорту:

«Коли ми були в Донецькому аеропорту і було 30 градусів морозу і ми перебували на бетоні, і за весь час, який я перебував там, а це три місяці без виїзду й на самій вежі, то Бог так дав, що ніхто не захворів. Нас постійно обстрілювали, було холодно, а ми не хворіли і я тоді переконався, що просто так нічого не буває і не може бути просто так і нам допомагає Бог. Також одного разу промислом Божим мені приснився сон, що о 10-й годині розпочнеться обстріл і я забрав наших хлопців і саме в цій годині нас почали обстрілювати і ми залишилися живими завдяки Богу» – розповідає один із захисників Батьківщини.

Патріарх Філарет запевнив, що Бог не лише існує, а й керує і наголосив, що Церква завжди молилася і молиться за захисників України:

«Церква постійно молиться за воїнів, а зараз особливо, бо воїни наші дійсно показали любов до Батьківщини, до своєї землі, до свого народу і до своєї держави» – сказав Патріарх Філарет.

Учасники бойових дій в АТО подарували Предстоятелеві прапор Громадської організації й побажали довгих років життя:

«Ваша Святосте, ви для нас свята людина і ми бажаємо, щоб Вам Господь дав довгих років життя і ми будемо рівнятися на вас, будемо старатися, щоб ми могли так молитися».

Наприкінці зустрічі Патріарх Філарет подарував Захисникам Батьківщини нові друковані видання Київської Патріархії.