• Головна
  • Новини
  • У Володимирському соборі УПЦ КП Києва помолилися за загиблих «кіборгів»...

У Володимирському соборі УПЦ КП Києва помолилися за загиблих «кіборгів»

20.01.2018, 21:44
У Володимирському соборі УПЦ КП Києва помолилися за загиблих «кіборгів» - фото 1
У службі взяли участь, рідні загиблих, бійці та волонтери.

У столиці, у Володимирському соборі, 20 січня відбулася поминальна служба за загиблими захисниками Донецького аеропорту та усіма українськими військовими, які загинули з початку військового конфлікту на Донбасі.

Вони ціною свого життя відстоювали територіальну цілісність та свободу України.

У службі взяли участь «кіборги», рідні загиблих оборонців ДАПу, бійці різних підрозділів й добровольчих батальйонів та волонтери.

кіборги.jpg

Президент України Петро Порошенко назвав кіборгів, захисників Донецького аеропорту, символом України, яку неможливо перемогти.

Про це Глава держави написав у своєму аккаунті у Тwitter.

 "242 дні незламності, 242 дні героїзму, 242 дні відданості. Україна назавжди запам’ятає безстрашних захисників Донецького аеропорту. І наші Кіборги – символ України, яку неможливо перемогти. Адже за нас "правда, і слава, і воля святая", - зазначив Президент.  Україна назавжди запам’ятає безстрашних захисників Донецького аеропорту. І наші Кіборги – символ України, яку неможливо перемогти.

Довідка:

Оборона Донецького аеропорту (ДАП), яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом мужності.

У різний час в аеропорту та прилеглому селищі Піски воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та  93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1» та багато інших. Багатьох із них було відзначено державними нагородами, деяких із них - посмертно.

18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-«кіборгів». 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу - цей об'єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони. За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових.