• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП передала ліки у військові шпиталі зони АТО на 500 тисяч гривень...

УПЦ КП передала ліки у військові шпиталі зони АТО на 500 тисяч гривень

09.06.2017, 09:54
8 червня 2017 року Патріарх УПЦ КП Філарет освятив та передав ліки у військові шпиталі зони АТО.

8 червня 2017 року Патріарх УПЦ КП Філарет освятив та передав ліки у військові шпиталі зони АТО.

Вартість ліків складає близько 500 тисяч гривень, повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

У заході також взяли участь Голова Синодального управління соціального служіння та благодійності Елеос-Україна архиєпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов), заступник голови протоєрей Сергій Дмитрієв, представник компанії «Дельта Медікал» Гуля Поготова, представники медичних служб, а також воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях.

Після молебню до присутніх звернувся Святійший Патріарх Філарет:

"Ми щойно освятили медикаменти, які направляються в госпіталі на Донбас й призначаються для військових, які отримали поранення, захищаючи нашу Вітчизну, а також і тим людям, які страждають від хвороб, знаходячись на Донбасі. Купили ми ці ліки завдяки допомозі, яка нам прийшла від наших парафій Київського Патріархату в Сполучених Штатах Америки – це вони дали кошти для допомоги нашим лікарям і госпіталям на Сході.

Патріарх УПЦ КП відзначив, що до цієї допомоги долучилися й фармакоманії, як пожертвували значну частину ліків.

Воїни АТО, які проходили лікування у прифронтових госпіталях, та представники спілки ветеранів АТО подякували Патріарху Філарету за підтримку.

За сприяння ЕЛЕОС-Україна ліки будуть передані у шпиталі міст Маріуполя, Волновахи, Часового Яру, Сєвєродонецька. Ці заклади, через значну кількість звернень та швидкий розхід медикаментів, постійно зазнають нестачу товарів медичного призначення.